Vi Tipsar

Huvudmeny

RSS

Startsidan Vattenfall
Vattenfall
Vattenfall El PDF Skriv ut Skicka sidan

Om Vattenfall

Vattenfall bildades redan 1909 (men hette då Kungliga Vattenfallsstyrelsen) och ägs av Svenska staten. Det är ett av de större energibolagen i Europa. I början levererade Vattenfall nästan uteslutande till större företag och industrier. Under åren har de även levererat internetuppkoppling och telefontjänster. Sitt huvudkontor har de i Stockholm. 2009 köpte Vattenfall upp ett holländsk företag för 95 miljarder. (TD byt!)

Vattenfalls hemsida här: Teckna elavtal nu! Lågt elpris. 0 kr i fast avgift. Tål jämförelse.

Är Vattenfall billiga?

Ja, de ligger bra till. Deras bästa avtal är för närvarande på 56,95 öre/kWh och de tar inte ut någon årsavgift. Man kan välja mellan rörligt avtal, sex månader, ett år, tre år och tillsvidare.

Omdöme för Vattenfall

Vattenfall har tidigare använt sig av väldigt mycket energi som härstammat från kolkraftverk, och gör det till viss del fortfarande. De börjar dock bli bättre på den biten och det har satsats en hel del på miljövänlig el den sista perioden, men det är en bit kvar! Enligt WWF äger Vattenfall 4 av de 30 mest miljöfarliga kraftverk (2009).

"Där kan Vattenfall vara en positiv kraft, om viljan verkligen finns. Det sa Världsnaturfondens generalsekreterare Lasse Gustavsson i sitt anförande på Vattenfalls energi- och klimatvecka." Källa: WWF

Värt att nämna är att Vattenfall faktiskt är nordens största investerare i vindkraft, och att priserna ligger på bra nivå.

Betyg för Vattenfall som elbolag

Är du noga med var din el kommer ifrån, och är en miljö- och klimat människa så är inte Vattenfall något för dig just nu. Är du mindre nogrann med just det, och vill ha ett stabilt och pålitligt bolag med bra elpriser så är Vattenfall bra.

 

Bra Info